Història de la Foc de Neu

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (feec) organitza cada any unes proves de raquetes, la COPA CATALANA de raquetes, cursa competitiva a on guanya el primer que arriba, i el CIRCUIT DE RAQUETES, raquetada popular.

Ara fa 10 anys, va demanar a l’Espot Esqui Club, secció muntanya, si podia organitzar una de les proves de raquetes a les Valls d’Àneu. L’Espot Esqui Club, amb la col·laboració de l’Associació de Fallaires d’Isil, va agafar el repte, i així va néixer la Foc de Neu, fent-se per primera vegada el 7 de març de 2010, en els boscos de Bonabé. El nom de Foc de Neu, ve del fet que a les Valls d’Àneu, les falles d’Isil són un dels elements més representatius, i la unió del Foc i la Neu, va semblar més que oportú.

La raquetada Foc de Neu, ha anat agafant força, i dels primers 110 participants, ha arribat a ser la raquetada amb més participació de les que es fan al Pirineu. A la 5 edició, al febrer de 2014, es va organitzar com COPA D’EUROPA, amb presencia internacional destacada, amb una participació al voltant de 300 persones.

De les proves de raquetes que es fan al Pirineu català, es clarament la més popular

 

2022 © Associació Foc de Neu. Isil
Segueix.nos a:
info@focdeneu.cat
Organitza

Sponsors